Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Inspiration, Julkalender 2017, Julpyssel, Virkat - Figurer, Virkat - pyssel

Luckan nr 9 – En pepparkakshatt

Sist men inte minst så är det dags för pepparkaksgubben att göra entré! Lucka nr 9 är en pepparkakshatt i miniatyr. Så nu är Hildurs Luciatåg färdigt. Vi har ingen tärna och vi har ingen tomte, men det får vi kanske spara till nästa år.

Inte heller denna hatt skaver eller ramlar av, för den är så liten. Bara ca 7 cm i diameter mäter hattbrättet och den är bara runt 5 cm hög. Men den passar fint till övriga delar i luciatåget. Hatten har jag virkat i Minibomull och det gick väl åt runt 5 gram, så du behöver inte så mycket. Kika bland restgarnerna och se vad du hittar. Det roliga med Minibomull är annars att den finns i så många färger, men varje nystan väger bara 10 gram, så utan att ruinera sig, kan man skaffa sig flera nystan och har då tillgång till en hel färgpalett. Perfekt för de mindre projekten!

Jag har valt en ganska sparsam dekoration, men det går ju att strö den med hur mycket dekoration som helst om man känner för det!

Länk till mönstret hittar du här!

Vill du kika närmare på Minibomull, så hittar du dem i butiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *