Aktuellt, Inspiration, Julkalender 2017, Julklappstips

Lucka nr 8 – omtanke

Nu har vi öppnat lucka för lucka och gratismönstren och julstämningen har fullkomligen flödat här på bloggen. Men idag är det dags för någon som är mycket viktigare. Dagens lucka handlar om omtanke.

Jag är så lyckligt lottad. Jag har så mycket kärlek i mitt liv. Jag har en fantastiskt familj som jag älskar mer än allt annat. Jag har arbete och bostad och mycket i mitt liv som jag kan glädjas åt. Jag behöver inte oroa mig för att gå hungrig eller för att inte ha någonstans att bo eller för att jag är ensam eller fryser. Jag kan sitta här och julmysa med glögg, levande ljus och julmusik. Men det finns många som inte har det lika bra som jag. Det finns människor utan hem, människor som är sjuka, människor som är ensamma. Därför har jag bestämt att dagens lucka nr 8 ska handla om omtanke.

Tänk om vi alla skulle spendera dagen med att göra något extra för någon annan. Även det lilla kan vara mycket värt. Låt den 8:e december gå i omtankens tecken. Om något skapar äkta julstämning så är det väl kärlek och omtanke.

Jag är ju lite stickfokuserad, så jag har ju för det mesta garn i huvudet så helt naturligt så jag en hel del stickat och virkat i mitt hem. Jag har därför gått igenom mina stickalster för att se om jag inte har något att skicka in till Hjälpstickan. Inlämningsperioden i Stockholm är ju över, men jag har ju faktiskt mina rötter i Dalarna, så jag tänker skicka ett paket till Falun – där min mormor Hildur föddes och växte upp. Jag hittade en fin oanvänd sotarmössa som passar till en man eller en kvinna och ett par helt oanvända syltasockor i damstorlek. Dessutom har jag gått med i Hjälpstickans vänner.

Har du någon bra idé på något att göra för någon som behöver det så kan du väl dela med dig. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Mer julstämning åt alla!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *