Stickat - sjal

Storsjal från Gotlands Spinneri

Äntligen! Nu fick jag tillfälle att fota denna gigantiska och underbara sjal. Garnet Leilu och kommer ifrån Gotlands spinneri. 3 härvor gick det åt och mönstret köpte jag samtidigt som jag köpte garnet i somras. Se hade en grå sjal uppstickad i butiken vid spinneriet och den såg så himla mysig ut att jag bara var tvungen att sticka en. Färgen är härligt varmröd och lyser upp nu under den mörka årstiden. 

Jag är nöjd med resultatet och saknade egentligen bara en sak och det var ett diagram. När jag stickar spets vill jag gärna se i ett diagram hur resultatet ska bli. Det tycker jag underlättar när man ska se om man gjort rätt. Dessutom blir det lättare att lära sig mönstret utantill om man kan följa logiken. Det tycker jag blir näst intill omöjligt om mönstret bara finns i textform. 


Ull är ljuvligt. Väger nästan ingenting och värmer ändå så gott. Tänk att tre härvor garn kan bli så här fint. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *