Stickat - tröja, ufoutmaningen2017, veckans projekt, Veckans UFO

Ufoutmaningen2017 – det första resultatet

 

Jag är så nöjd över att jag dragit igång denna utmaning. Två projekt är nu helt klara och ett tredje stort projekt är på god väg. Det kan väl knappast ha blivit en bättre start och roligt är det också när man ser att man närmar sig målgång.

Det första projektet som jag gjorde klart var min tröja. Jag hade kämpat på ett tag med den, men det gick lite trögt. När jag så bestämde mig för att den bara skulle bli klar, kosta vad det kosta ville, så gick det plötsligt väldigt fort. Alla trådar fästa jag samma kväll som jag gick i mål och sedan fick den ligga på blockning i väntan på att jag skulle kunna fotografera i dagsljus. Men nu så, här är den – fotad och klar.

Tröjan stickades uppifrån och ner, ett dropsmönster, men jag hade ett annat garn än i originalmönstret, så jag fick laborera lite innan jag hittade en storlek som funkade för mig. Oket är mönsterstickat i flera färger. Sedan kommer partier med en mönsterstickning med räta och aviga maskor som kommer igen längst ner på ärmarna och längst ner på fram- och bakstycke. Det är fantastiskt med dessa tröjor som stickas uppifrån och ner, det blir ju nästan ingen montering alls och dessutom kan man prova lite längs resans gång. På fredag ska jag berätta lite om mitt andra färdig projekt, ett par muddar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *