Aktuellt

Hildurs Årstider – Vinterviken del 3

Vinterviken Grytlapp stämpel

Nu har vi kommit till mars och den sista delen i serien Vinterviken. Denna gång är det en stickad grytlapp. Jag har använt dubbelt garn och ganska kraftiga stickor, så den blir tjock men ändå följsam. Följsamheten gör att du även kan vika dem dubbla utan att det blir för tjockt och klumpigt om du skulle vilja det. En liten hängare gör att du lätt hänger upp dem där du vill ha dem. Även denna gång har jag stickat i Soft Cotton. En grytlapp är ungefär 25 x 25 cm stor och man får räkna med att det går åt två nystan. Du behöver dessutom stickor nummer 5,5 och virknål nummer 4.

Länken till mönstret hittar du här.

Banner2b

Om du nu stickat disktrasan i mars och handduken i februari, så kanske det ser ut så här hemma hos dig snart: 

Vinterviken hela serien

Hildurs Årstider 2016 är namnet på årets serie med gratismönster. Ett mönster kommer att publiceras varje månad och de tre mönster som publiceras under ett kvartal kommer att hänga ihop och bilda ett tema.Vill du läsa mer om Hildurs Årstider 2016 och hitta information om årets serie med gratismönster, så kan du göra det här.

Efter Vinterviken kommer Våryran! Våryra är namnet på nästa serie om 3 med gratismönster. Denna gång kommer det bli något helt annat och även annat garn. Mer om det får du veta den 5 April när nästa gratismönster kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *