KAL - Knit-a-long, Virkat - filt

Uppdatering av filtprojektet

Vibrant Vintage KAL 2

Hoppsan! Jag fick göra om och göra rätt. Tidigare i veckan visade jag mina första 3 rutor i filtprojektet. Jag var nöjd med resultatet och tyckte att det såg riktigt bra ut. Nu, några dagar senare har jag gjort om allting. Jag ska berätta varför.

Ska man hålla tidplanen på denna Knit-A-Long, så ska man virka en variant av en mormorsruta och en specialruta varje vecka. Jag vet inte vad som hände, men plötsligt hade de publicerat tre veckor på bloggen, d v s 6 rutor och jag hade bara virkat tre. Jag började ta mig an specialrutorna. Eftersom att jag har valt att virka min filt med ett annat lite tunnare garn, så upptäckte jag när jag gjorde specialrutorna att de blev väldigt lösa – de såg helt enkelt inte riktigt kloka ut. Jag testade då att byta till en tunnare virknål och då fungerade det ganska bra. Den första specialrutan hade ett mönster med s k puffmaskor och de fungerar inte att göra med ett tunt bomullsgarn. Men då virkade jag två varianter av en av de andra rutorna istället. Men om man virkar en specialruta med virknål nummer 4, så är det bara att göra om mormorsrutorna också. Nu är jag äntligen ikapp. Hur går det för er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *