Egen design, Försäljning, Gratismönster, Julklappstips, Månadens disktrasa 2015

December månads disktrasa – Inga

Disktrasan Inga December

December månads disktrasa har jag döpt efter min moster. De heter Inga! Denna disktrasa bygger till största delen på räta och aviga maskor, med undantag för de stjärnlika maskorna som jag kallar för enkel fläta. Om man stickar dessa tätt bredvid varandra, så ser de ut som stjärnor, men om man gör som jag och stickar dem mer glest och ovanpå varandra bildar de istället en flätliknande struktur. Därför har jag i mönstret kallat dem Enkel Fläta. Det är mycket enklare än vad det ser ut.

Mönstret till December månads disktrasa Inga hittar du här

Som vanligt har jag stickat disktrasan i Järbos Soft Cotton och det gick åt ett nystan. Det är snart jul, så rött kändes som ett måste denna månad, men så la jag till en cerise också för att krydda till det lite.

Banner3b

Därmed har vi kommit fram till årets sista disktrasa. Jag funderar fortfarande på vad jag ska hitta på till nästa år och jag tar med mig de tankar och förslag som ni har gett mig.

Vill du sticka även tidigare månaders disktrasor? Kika då in på Månadens Disktrasa 2015. Här finns länkar till allihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *