Virk-kit, virkat

En bokrecension

Virk-kitets innehållIdag känner jag mig lite som Råd&Rön. Jag har testat ett bok-virk-kit: ”Virkade Blommor” av Lesley Stanfield. Boken innehåller mönster till 10 olika blommor, garn samt en virknål. Kul koncept tänkte jag. Perfekt när man vill prova något nytt, virka något smått eller bara prova för att det ser så kul ut.

Min ambition var att prova en blomma i taget när jag fick en stund över, så jag tänkte att jag slår till med blomma nummer 1, en Julros. Du ska använda färg gul, grön och brun. Men vänta nu brun? Kitet innehåller ingen brun färg….

Så då tänkte jag att ok, jag testar nästa blomma en ros i två rosa nyanser, för det fanns med garn i en cerise och en mer gammelrosa färg. Följer mönstret till punkt och pricka, med medskickad virknål och vad händer…. garnet räcker inte!:
Slut på garnet Jag vet inte om det framgår av bilden, men jag har 2,5 kronblad om 8 trippelstolpar kvar när garnet bara tar slut…..!!! Inte OK! Jag lusläser nu på förpackningen, eftersom att mitt goda humör nu börjar kännas lite ansträngt. Under prislappen, så hittar jag en lite asterisk som anger att garnet i förpackningen räcker till tre blomsterprojekt…. Synd att det inte räckte till ett då tänker jag. Jag skarvar på med det cerisefärgade garnet jag har och gör klar min ros.

Jag tycker att slutresultatet av blomman är helt ok. Beskrivningen var lätt att följa och det var egentligen inga konstigheter. Men det är snålt att inte skicka med tillräckligt mycket garn för att räcka till åtminstone ett projekt och om valet är fritt att välja vilket man vill virka. Det är dessutom oärligt att skicka med akrylgarn när mönstret säger använd ullgarn! Jag har inga åsikter om akrylgarn i sig, var och en använder den kvalitet man trivs med och huvudsaken är att man är nöjd med det man göra, men man skriver inte att man ska använda en typ av garn och så skickar man med en annan sort. Det är inte heller ok. Dessutom noterar jag också att det finns beskrivning till en vit blomma med, men det finns inget vitt garn heller. Så tyvärr måste jag säga att en idé som började så bra och faktiskt kunde ha blivit riktigt bra, förtjänar lite av en skämsmössa! Blommorna kanske jag virkar ändå, med eget garn, men jag hade inte behövt betala för ett kit.

Färdig ros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *