Egen design, Restgarnsprojekt, Virkat - grytlapp

Klassiska grytlappar lite modernare!

Jag har jobbat vidare på veckans restgarnstema. Jag samlar kraftigare bomullsgarnsrester i en låda och när jag fått ihop en lagom samling så gör jag något av dem. Jag missbedömer ofta vad det ska räcka till, så även denna gång. Jag trodde att jag hade tillräckligt med garn för att göra en, max två grytlappar men det blev tre stycken och jag har fortfarande garn kvar! 

Modellen är klassisk och har funnits länge. Jag har gjort ett antal varianter tidigare. Denna gång gjorde jag en variant som består av fyra delar och två stycken som virkas i ett stycke. 

När man väljer färger ensamma eller i kombination som inte är så klassiska, så kan man få ett gammalt, nästan antikt mönster att se lite modernt ut.

2 reaktioner på ”Klassiska grytlappar lite modernare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *