Färgning, Spinna och spunnet

Mitt första egenspunna garn

Nu har jag spunnit en tråd brunsvart garn och en tråd orange/röd/gult garn. Sedan har jag tvinnat ihop dessa. Det blev en förskräcklig kombination :-). Det orange/röd/gula garnet var verkligen inte vackert och det blev inte bättre av att jag tvinnade ihop det med det svart/bruna. Men detta är ju ett experimentprojekt, för det är ojämnt spunnet och inte alls så där snyggt som jag hoppats att det skulle bli. Alla är ju barn i början, så vad förväntade jag mig egentligen? Nåväl, för att förbättra garnet, så beslöt jag mig för att försöka färga garnet med karamellfärg. Innan, och jag tog inget foto tyvärr, så associerade jag färgkombinationen till Brynäs-färgat… Inget ont om Brynäs, men svart, gult och rött är ingen favoritkombination hos mig. Ner med en massa röd karamellfärg i en kastrull och så fick det stå där på ganska svag värme tills vattnet började klarna igen. Sedan tog jag upp det och sköljde det. Nu hänger det på tork. Färgerna ser ut att luta mer åt korall/rosa/röd och svart. Kanske inte en alldeles enkel färgkombination att bära det heller, men betydligt snyggare än det var innan är jag säker på att det blir. I morgon hoppas jag på att kunna ta lite foton för att visa upp mitt garn torrt och i dagsljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *