Tankar kring handarbete

En dag i oktober

Veckorna rinner förbi och det är mest måndag eller fredag hela tiden. Kvällarna är fyllda av olika aktiviteter, så det blir inte många maskor stickade här inte. Jag har dock hunnit med lite sockstickning och ett par varv till på de fina flerfärgsstickade vantarna med inspiration från Gotland. Jag är snart klar med den första mudden och då är tanken att jag ska påbörja arbetet med vante nummer två innan jag stickar vidare på själva vantdelen. Mudden blir dubbel och jag har precis sytt fast den inre sidan så nu är den slät, stadig och fin. Ganska bra att montera vart efter inser jag nu. Det blir liksom klart på en gång, när man väl nått toppen och stickat tummen. Garnet, vår kurslärares favoritgarn, är helt ljuvligt. Jag måste säga att jag gillar det jättemycket. Det är mjukt och har en trevlig lyster. Det är ett spelsaugarn.

Jag som har varit lite motståndare till flerfärgsstickning, för att jag tycker att det är så krångligt, börjar nu få till det och känner mig riktigt biten av tekniken. Att ha en färg i varje hand och att sedan ”kasta” den ena tråden har visat sig vara ett vinnande koncept för mig. Det fanns ett stort motstånd ifrån mig i början, men det var verkligen värt mödan att lära sig, för nu börjar tekniken sitta och jag känner att jag får ett bra flyt när jag stickar och det är inte att förakta.

Nu väntar i alla fall en trevlig lördagkväll med lite stickning och jag tänker njuta varje sekund av det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *