Tankar kring handarbete

Städning pågår!

När jag var uppe på Sätergläntan för några veckor sedan, så fick jag lära mig att man inte ska förvara ullgarn i plastbackar. Jag som trodde mina plastbackar med lock var en idealisk plats. Anledningen till att man inte ska förvara ullgarnet i plastbackar är att det bildas fukt i backarna och i en sådan miljö blir garnet skört. Idealiskt är att förvara sina färdiga ulltröjor, vantar etc. i gamla örngott. Gärna med en påse lavendel, för det gillar inte mal och ohyra.

Jag är ju rädd om mina ullgarner och sjalar, så jag införskaffade hängande skogarderober, som man kan sätta inne i sin garderob och har nu lagt in alla mina garner i två sådana. Det är fullt nu 🙂 I och med att jag gjorde detta fick jag städa ur mina garderober och organisera om. Alla mina UFOn och pågående projekt kom fram och jag inser att jag måste göra en liten höstrensning, för att bli klar med några pågående projekt.

Mina UFOn (gamla inte färdiga projekt) är:

 • En kofta som stickas med gigantiska kvastskaftliknande stickor
 • En kofta i en annorlunda modell, som först stickas från ärmmudd över ok till nästa ärmmudd och sedan stickas ”kroppen” efter det.
 • En sjal i näverstickning
 • En uppifrån-och-ner-kofta
 • Ett par vantar i tvåändsstickning
 • Ett sommarlinne i bomullsgarn
 • En kofta av linnegarn
 • En restgarnsfilt.

Totalt 8 UFO projekt alltså

Mina pågående projekt, som inte har hamnat i malpåse än…är:

 • En Harunisjal
 • Ett par sockar
 • En blå tjock olle.

Totalt 3 st pågående projekt.

Nu gäller det att blanda lite gammalt och nytt så att jag rensar lite samtidigt som jag har riktigt roligt. Jag ska börja med att göra klar Harunisjalen. Det blir denna veckas fokusprojekt. Nästa vecka ska jag ta mig an något ifrån UFO-listan. Kanske koftan i en annorlunda modell. Känner mig lite sugen på att göra den färdig.

1 reaktion på ”Städning pågår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *