Fakta - garner

Förgarn

Förgarn är garn som är i stadiet precis innan det är spunnet/tvinnat. Det är långa tunna ullsträngar som är som en lång lång tråd, men eftersom det inte är spunnet, så är det heller inte så hållbart. Men det man stickar i förgarn blir vad jag förstår väldigt mjukt. Jag ska sticka med en tråd förgarn och en tråd entrådigt ullgarn, så att garnet inte går av när jag väl börjar använda det, för det vore ju lite trist! Man bör tydligen tänka på det om man vill göra ett mönster med lite större stickor/maskor. Så här säger Ullcentrum om förgarn:

Förgarn är när ullen är kardad med inte spunnen. Den kan användas till stickning eller filtning. Man kan sticka den ihop med ett en-trådigt eller två-trådigt garn, det blir ett mjukt plagg som man också kan tvätta och då få ett filtat resultat med intressanta nyanser.

Det låter ju så spännande att man bara måste prova – eller hur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *