Stickat - sjal, Veckans UFO

Schoppel Wolle – Crazy Zauberball!

Nu har jag som så många andra, fallit för Schoppel Wolles Crazy Zauberball. Jag valde en något mer diskret färgkombination än många av er andra gör, för den passar mig bättre kände jag. Men sockor ville jag inte sticka, fast detta är ett sockgarn. Känner mig fortfarande ganska trött på att göra sockor. Istället fick det bli en sjal. Det ska bli en Revontuli-shawl. Det var svårt att välja mönster, för garnet gör att inte vilket mönster som helst skulle bli bra. Garnet är både spräckligt, randigt och flerfärgat och då tror jag helt enkelt att om jag valt en fin spetsmönstrad sjal, så skulle garnet göra att mönstret försvann. Med detta mönster hoppas jag därför att både garn och mönster ska komma mer till sin rätt.

Jag har för övrigt inte hunnit sticka mer än ett par varv på förra veckans projekt, så jag hoppar över att visa någon statusbild. Arbetet med koftan som stickas på kvastskaftsstickorna framskrider också. Ja är nästan klar med bakstycke och baksidan på ärmarna. Det är ganska kul när man väl fått in snitsen på hur man ska sticka. Det är inte så svårt, men väldigt annorlunda. Man får ha lite tålamod med de första varven… sen börjar tekniken sitta.

1 reaktion på ”Schoppel Wolle – Crazy Zauberball!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *