Stickat - tröja

En tröja till sonen!

Jag köpte en hög med Lucca Fino garn för en tid sedan. Det är ljuvligt mjukt och härligt och jag tänkte sticka mig en tröja, men så kom jag på att jag inte stickat något till barnen på länge… väldigt länge… Det är min äldsta son som ska få tröjan. Vi har gjort ett test, så att han inte tycker att det sticks och kliar, men han verkar helt oberörd, så det ska nog gå bra. Jag påbörjade tröjan igår kväll. Tycker att den ser lite liten ut, men jag har kollat stickfastheten och den är ok, så det är nog bara som det ser ut när man stickar på rundsticka. Svårt att bedöma hur stor den kommer att bli när man inte kan dra ut den ordentligt. Om den verkar bli som den ska, så fotar jag i morgon.

Min yngsta son tycker inte om stickat. Oavsett garn tycker han att det sticks! Så jag ska prova att sticka honom en tröja i något bomullsgarn som är blandat med något akrylaktigt garn, så att den håller formen bättre. Det kan omöjligt klia tänker jag. Någon som har tips på garn?

I bought some lovely Lucca Fino yarn a few weeks ago. I thought I was going to knit something to myself, but apparently not. Instead I have started to knit a sweater for my oldest son. I have made sure he does not think it itches, but he says it is ok.

My youngest son does not like sweaters knitted in any kind of wool. He thinks they itch terribly! I will try and knit something in cotton or rather some kind of mix of cotton and something else, to improve the elasticity.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *