Virkat - nyckelringar

>Nyckelringar som matchar mobilfodralet!

>
Igår kände jag mig lite kreativ och blev efter mobilfodralet inspirerad att skapa fler saker jag har nytta av varje dag. Ett antal olika nyckelknippor har jag. Med två bilar i familjen och så husnycklarna på det, så blir det lite att hålla reda på, så jag beslöt mig för att göra lite olika typer av nyckelringar.

Först gjorde jag ett nyckelfodral, inspirerat av det som farfar alltid hade. I ett sådant här fodral döljs nycklarna när man inte använder dem. Själva nycklarna sitter fast i ett virkat band som i sin tur sitter fast i en virkad liten påse. När man inte använder nycklarna så drar man upp bandet på påsens ovansida och fäster den med en liten pärlknapp på baksidan. När man ska använda nycklarna så lossar man bara knappen och skakar ut nycklarna ur påsen. Jag tror ni vet precis hur det fungerar själva, men det blev lite krångligt att förklara i ord.
Sedan blev det en nyckelring – bollen – Jag har virkat runt en vanlig ”flörtkula”. Vet inte ens om det heter flörtkula längre, men det gjorde det i alla fall när jag var liten. Sedan virkade jag ett litet band upp till själva ringen.
Slutligen blev det en nyckelringen till – hjärtat – här har jag virkat ihop två svarta hjärtan och broderat en liten blomma på. Nu råder det ingen tvekan om vilka nyckelknippor som är mina här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *