Aktuellt, Egen design, Event, Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2018, Inspiration, Stickat - sockor

Socktober!

Det har varit varmt så länge, men så plötsligt händer det! Kyla! Det biter i kinderna och det är kallt om fingrarna. Sjalen snor man tätt runt halsen och kryper sedan in i kläderna likt en sköldpadda. Nu kommer tiden när man ska vänta på bussen i höststormen när det blåser och regnar på tvären lika mycket som uppifrån. Inne myser man och tänder ljus och kanske en brasa. Man tassar runt i raggsockor och yllekoftor och sjalen får ibland vara kvar även inomhus. Och när vi så kryper in och kurar så kommer ju naturligtvis stickningen fram.

Merino Raggi i färgerna Blue & Turquoise, Ochra & Jeans och Black & Aqua

Jag tittar på min stickkorg och funderar på vilket projekt jag ska ta mig an. Inget känns roligt just nu. Jag har lämnat det mesta vid en tidpunkt när jag tyckte att de var lite trista eller så har jag åtminstone en startsträcka innan jag är igång igen. Jag vill bara börja på nytt men vill inte dra igång något större projekt med tanke på allt jag redan har dragit igång…. jag har ju dessutom min #ufoutmaningen2018 att ta tag i – dags att minska antalet projekt i korgarna! Har bara blivit 3 avklarade projekt hittills av 10 som är målet för året. Dessutom är det ju dags att börja planera för julklapparna. Så egentligen finns det massor att göra. För att muntra upp sig, kan man alltid sticka sig ett par sockor. Det går snabbt. Det finns många roliga sockmönster att prova på och det är dessutom Socktober!

Merino Raggi i färgerna Red & Rose, Fuxia & Curry och Blue & Turquoise

På fredag släpper vi månadens gratismönster och då blir det sockor. Vi har stickat våra i Merino Raggi – Ett härligt mjukt och färgglatt garn som finns i 7 olika färgkombinationer. En härlig färgklick att pigga upp i det höstgråa. Besök oss i butiken – House of Hildur –  och hitta din färgfavorit av Merino Raggi. Vi har även andra sockgarner som, Alegria – från Manos del Uruguay, Sterk – från du Store Alpakka och Mellanraggi samt Bambu Raggi – från Järbo.

Merino Raggi i färgerna Black & Aqua, Lilac & Dark Mint och Marsala & Green

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *