Stickat - kofta, Veckans UFO

Cardigan i dansk design 

Jag har gjort klart sommarens första UFO. Det är en kofta designad av den danska designern Else Schjellerup och garnet är ett tvåtrådigt ullgarn som jag stickat dubbelt. Garnet heter Duo och kommer från Henrichsens Uldspinneri. Jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet och koftan är så elegant att den kommer fungera fint på kontoret. 


Koftan ska egentligen stängas med hjälp av en sjalnål, men jag fick tipset om att använda en knapp istället som en brosch. Jag sydde fast den på en broschnål och nu kan jag enkelt stänga koftan. Jag gillar hur den röda färgen bryter av och pryder koftan likt en blomma. Nu är jag supertaggad att försöka avsluta något annat gammalt UFO. Vi får väl se vad det blir. Först ska jag försöka göra klar mitt filtprojekt och sticka lite på två ganska nya koftprojekt. Nästa vecks berättar jag mer om dem. 

2 reaktioner på ”Cardigan i dansk design 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *