Aktuellt, Garnresa, House of Hildur, Inspiration

Garnprovning och avkoppling i september


Vi har jobbat vidare med vårt stick-/Virkretreat som går av stapeln i september.  Workshopen har utvecklats och kommer nu genomföras som en garnprovning. Ingenting som tidigare publicerats är borttaget utan det är bara formen och ett tillägg som gjorts. 

Vi dukar upp ett smörgåsbord av garn och tekniker och bjuder in till garnprovning!

Du erbjuds att prova flera olika stick-och virktekniker med ett urval garner ifrån butiken House of Hildur. Det kommer bli garner i flera olika kvaliteter. 

Workshopen kommer att vara indelad i två olika pass, ett på lördagen och ett på söndagen. Temat för denna workshop är garnprovning i kombination med tekniska färdigheter. Vi kommer bl a att kika närmare på:

* Flätstickning – både med och utan flätsticka

* Engelska sticktermer vad de betyder och hur man gör. 

* Engelska virktermer vad de betyder och hur man gör.

* Sticka efter diagram – vi provar enklare stickmönster typ spetsstickning

* Virka efter diagram – vi provar att virka efter ett enklare virkdiagram

* Flerfärgsstickning kommer vi också prova lite lätt och då bl a diskutera vikten av en dominant färg. Prova med alla garner i en hand, eller håll en färg i varsin hand t ex. 

För den som vill kasta sig över ett eget sjalprojekt, kommer vi även kika lite på 3 olika varianter av stickade sjalar – där man utefter grundmodell kan skapa sin egendesignade sjal. 

För att tillgodose så många som möjligt kommer workshopen vara indelad i ett antal delmoment med möjlighet att välja vilka delar man vill prova utifrån egna förkunskaper och önskemål. Man kommer inte hinna med allt, men instruktioner till alla delar kommer alla deltagare att få ta del. Observera att garn till sjalprojektet tillkommer. Målet är att det ska finnas moment i alla delar som både utmanar den erfarne och bjuder in nybörjaren.

Så varmt välkomna att delta 24-25 september. Läs mer och boka här! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *