Egen design, Försäljning, House of Hildur, Inspiration

Gör dina egna personliga Flip-Flop!

Flip Flop 3

Detta är ett projekt som nog de flesta kan göra nästan oavsett ålder. Man kan designa och tillverka sina egna Flip-Flop/Bandajanas. Det spelar ingen roll om du virkar, flätar, knyter eller snor ihop dem på annat sätt – personliga blir de hur som helst.

Flip Flop 1Jag använde mig av Zpagettis Trikåband i tre olika nyanser av lila, grå Flip-Flop-sulor och en virknål i storlek 10 mm. Först fäste jag banden i öglan som sitter mellan tårna, sedan virkade jag en fläta av luftmaskor i den ena färgen. Flätan är precis så lång att den räcker att dra igenom den bakre öglan och någon centimeter ytterligare.

Flip Flop 2

Jag säkerställde att alla band blev ungefär lika långa och knöt en knut i änden på varje trikåband. Nu kan jag använda dem lite som jag vill och knyta banden runt vrister och ben som jag känner för själv. Jag tycker att de blev riktigt coola faktiskt.

I butiken finns Flip-Flop-sulor i grått, rosa och mintgrönt i storlekarna 37-41. Förutom själva sulorna behöver du trikåband. Jag har använt Zpagettis. De finns enfärgade och mönstrade (print) i lite olika färgkombinationer. Mängden trikågarn som du behöver beror lite på hur du tänker göra och hur många varv du vill kunna sno banden om vrister och underben.  Jag skulle uppskatta att jag gjorde av med runt 1,5-2 m trikågarn per färg och Flip-Flop.

Vill du få lite mer inspiration kring hur du kan göra några olika varianter, så kan du titta på filmen här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *