Aktuellt

Maj Månads Disktrasa – Signe

Disktrasan Maj Signe StämpelDå var det dags för årets femte disktrasemönster. Denna gång har jag döpt disktrasan till Signe. Det är egentligen helt oklart varför jag döpt den till just Signe, men jag satt här hemma och funderade och då kändes det bara rätt. Detta är en Signe, så så fick det bli. Denna gång har jag lekt med ett zick-zack-mönster som böljar likt vågor över disktrasan, vilket kan passa bra när badsäsongen närmar sig.  Det är väldigt roligt att se att så många väljer att sticka efter mina mönster och jag blir jätteglad, när ni skriver en kommentar och berättar hur ni gjort. Ni är så välkomna allihop – både gamla och nya läsare. Kul att ha er här!

Mönster till Maj Månads Disktrasa Signe hittar du här!

Som vanligt har jag stickat disktrasan i Järbos Soft Cotton och jag har använt stickor 4 mm. Jag använder personligen helst rundstickor, för då vilar arbetet bättre i knät. Både garn och stickor hittar du i butiken.

House of HildurNästa månads disktrasa kommer den 2 juni

Vill du sticka även tidigare månaders disktrasor? Kika då in på Månadens Disktrasa 2015. Här finns länkar till allihop.

10 reaktioner på ”Maj Månads Disktrasa – Signe

 1. Äntligen kom 1 maj!! Som jag väntat på denna trasa. 🙂 Det är himla trevligt att du delar med dig av dina mönster. Tusen tack.
  Ha en fin första maj, så återkommer jag senast den 2 juni igen. 🙂

 2. Tack för Signemönstret… Vilken rolig idé. Med månadens disktrasa! Längtar numera till varje månadsskifte!!! ?Ylwa

  1. Det började som en impulsidé, men jag tycker också att det är roligt att prova, tänka och knåpa tills jag hittar ett färdigt mönster som funkar. Jag blir jätteglad att du gillar det jag gör!

 3. Jag lägger till 2 extra maskor till kantmaskor, i dina mönster, på trasorna för att sedan sticka första m i bakre mb. Sista m stickas rät med tråden framför arbetet, som om den skulle stickas avigt. maj månads trasa fick namn efter min mans mormor :-). Behöver du tips på fler namn, så kan jag bidra. mvh Ulrika

  1. Strålande idé. Jag gör lite olika beroende på vad jag stickar. Men ditt sätt låter som en bra idé! Vi kanske får hitta på ett jippo där vi röstar fram nästa namn. Får fundera på det. Något särskilt namn du hade på lager. Jag har lite olika idéer själv för nästa månad. Men lite inspiration skadar ju inte.

    1. Vackert namn och en aktningsvärd ålder. Ska ha det i åtanke. Kanske hittar jag på en Agnes-trasa vad det lider. Inspirationen får leda mig på den punkten.

 4. Den trasan va fin.Skall försöka att få den stickad nu, har ju stickad jan o feb…men sen kom det nått emellan..men nu skall det ske.ha de bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *