Stickat - tröja

Tröja med glest flätmönster

Tröja i Sandnes mönster

Äntligen! säger jag.
Äntligen! säger sonen…

Detta blev ett ganska långt stickprojekt. Tunt garn, tunna stickor. Det tog en evinnerlig tid. När jag var klar var tröjan liten och smal som en tarm och jag tänkte att detta blir aldrig bra. Men blockad och klar så är den faktiskt helt ok. Riktigt snygg faktiskt. Blockad och lite utspänd kommer dessutom flätmönstret lite mer till sin rätt. Man ska aldrig underskatta effekten lite blockning kan ha 🙂

Tröjan är stickad i ett väldigt mjukt och trevligt garn. Inte stickigt alls. Det är 100% ull, men superwashbehandlat, så tröjan går att tvätta i maskin enligt etiketten. Det tycker jag är viktigt när det är ett barn som ska använda den. Garnet heter Yaku 4/16 och kommer ifrån strikkebogen.dk. Sonen valde grått garn, men det finns i flera fina färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *