Virkat - korg

Påskpyssel pågår!

I år har det liksom inte blivit någon tid till påskpyssel och jag har kanske inte varit så sugen heller, men så kom jag på det där med virkade skålar. Jag har sett att man har gjort skålar av virkade dukar genom att stärka dessa. Det har varit limblandningar, sockerblandningar och vanligt stärkelse. Limblandning har jag provat en gång och resultatet blev helt bedrövligt. Gör aldrig om det. så denna gång provade jag med socker. Ännu vet jag inte hur resultatet kommer att bli, men det ser i alla fall helt ok ut än så länge. Problemet med sockerblandningar lär vara att de gulnar, men min skål är ju redan gul, så vad gör det. 🙂

Så hur gjorde jag då?

Jo, jag hittade en skål med en form som jag gillar. Jag tog ett bomullsgarn och hittade på ett mönster, som anpassade sig efter skålens form. När jag hade virkat klart, så dränkte jag mitt alster i en blandning av florsocker och ljummet/varmt vatten. Jag hade ungefär 50/50 socker och vatten och vispade ihop det så att sockret löste sig innan jag la i mitt virkade alster. I morgon får vi se om jag lyckats. Det fina med denna stärkelseblandning är att den går att tvätta ur, så man kan alltid göra om det 🙂

3 reaktioner på ”Påskpyssel pågår!

 1. Fint!
  Jag stärkte mormors gamla spetsdukar (modell mindre) i julas, knöt i röda band å hängde i köksfönstret… Å vips så hade jag en julgardin modell annorlunda! 🙂

 2. Hej
  Jättefin hemsida du har.
  Jag har virkat ett brödfat o då
  stärkte jag det hela med Träklister.
  Jag tog plast under det hela.
  Klistret syns inte o det blev hårt.
  Ett tips bara.
  Hälsningar Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *