Stickkurs

Nytt kurstillfälle!

kväll är det dags igen för stickkurs. Till kvällen har jag förberett några klassiker:

  • Vi har patentstickning – många har kanske redan provat på detta, för det var ju vanligt under en period med patentstickning. Jag vet att jag stickade åtminstone ett par tröjor i patentstickning på 80-talet. Men har man nu redan provat på patentstickning och tekniken sitter som en smäck, så finns ju alltid alternativet med två olika färger.
  • Sedan har vi hålkrus – en gammal teknik, som är riktigt rolig att prova på. Det ser så avancerat ut, men det är faktiskt ganska lätt.
  • Slutligen så ska vi testa på de lyfta maskorna som bildar som ett pinnmönster i stickningen. Gör man det enfärgat blir effekten fin, men ganska subtil. Gör man den randig och i kontrasterande färger, så får man till ett riktigt snyggt mönster.
  • Som reserv jobbar jag på en variant med tappade maskor, för det är ganska roligt att se vilken effekt det blir om man gör så.

Jag tror att jag ska ha tillräckligt med material för att vi ska kunna hålla oss sysselsatta en hel kväll.

1 reaktion på ”Nytt kurstillfälle!

  1. Vad jag avundas alla som kan gå på träffen, Jag får nöja mej med tisdagsträffen on-line.
    Ha en trevlig dag ocjh kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *