Restgarnsprojekt, Virkat - grytlapp

Restgarnsprojekt

Jag har massor av små snuttar bomullsgarn. Det mesta av garnet är ganska tjockt. Jag har funderat på olika sätt att göra något av detta, men inte riktigt kommit på något som jag tycker fungerar så där himla bra. Nu har jag i alla fall börjat virka en rund spiral som antingen blir en grytlapp eller en disktrasa. Det blir ganska fint och gör inget att man plötsligt byter färg helt. Trådarna virkar man ju in vartefter, så det blir inte en massa jobb att fästa dem heller. Tycker faktiskt att det blir riktigt bra så här långt. Virkar på en stund till och ser hur det blir. Det är virkade stolpar och därför blir den kanske för gles att använda som grytlapp, men jag kan kanske göra en till och sedan virka ihop dem, eller göra den så stor att man enkelt kan vika den dubbel när man använder den. Då borde den ju bli tillräckligt tjock i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *