Aktuellt

>Online Stickcafé!

>

Igår var det stickcafé Online på Facebook. Lisa – VisaLisa – hade dragit igång detta, trots att hon var sjuk och eländig, men vad gör man inte för att bli lite piggare?


Jag skulle ju bara vara hemma och ta hand om mina och kompisens barn igår kväll, så jag tänkte direkt att detta ska jag vara med på. Att det sedan skulle bli en sådan succé hade jag aldrig trott. På en otroligt kort stund, så hade inbjudningarna bara spritt sig som en löpeld emellan stickerskor runt om i landet och till våra grannländer också för den delen. Jag tror att t var över 180 personer som deltog under delar eller hela kvällen. Inlägg, tips, heja-rop mm bara haglade in. Jag trodde nästan att mailen och facebook skulle krascha där en stund. Gick man iväg från datorn i fem minuter, så var där 10 nya inlägg.

Jag stickade lite på min uppifrån-och-ner kofta, men sedan tyckte lilla F och jag att vi skulle göra något roligare. På Ravelry hittade vi att de gjort lite olika Hello Kitty saker, så vi bestämde oss för att göra en Hello Kitty väska. Det fanns ett mönster (engelska) på Ravelry, som jag utgick ifrån, men jag kan inte virktermer på engelska och det var liksom inte läge igår att börja slå upp och lära sig heller, så jag improviserade lite efter diagrammet och efter eget huvud. Jag tycker att den blev ganska bra och lilla F var mer än nöjd. Tänk att få pyssla med en liten tjej, man går liksom loss på ett helt annat sätt än när jag pysslar med mina killar. Nu var det fokus på gulligt och rosa, när jag pysslar med dem blir det dödskallar, spindlar och andra läskigheter. Det är jättekul det med, men omväxling förnöjer.

Nu var det ju det där med att visa en bild på Kitty Väskan. Det går bara inte, för att blogger lägger bilden på högkant. Vad jag än gör. Den ser inte ut så i min dator, men blogger tycker att den borde se ut så. Jag blir galen. Jag provar istället två olika länkar, så hoppas jag att ni kan se den den vägen istället.


Lisa har startat en grupp på Facebook, som man kan anmäla sig till Online Stickcafé. Sök på detta på FB och gå med du också, så missar du inte när det är dags för ett nytt stickcafé.

1 reaktion på ”>Online Stickcafé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *