Stickat -.gratis mönster

>Gratis Stickmönster

>


Pulsvärmare med ”Dödskalle”
Hildurs barnbarn©

Sonen framförde att han också ville ha pulsvärmare, men dock inga rosa eller några med spets (kan inte förstå varför ;-)). Han ville ha ett par med dödskallar på. Så jag satte ihop ett mönster, som jag tänkte dela med er här. Jag har använt raggsocksgarn Raggi, som jag hade restgarn av. Detta skulle jag vilja säga är ett typiskt restgarnsprojekt, för det går inte åt några hela nystan här inte. Du stickar en rektangulär bit, som du sedan syr ihop. Kom gärna med återkoppling om du provar mönstret, för det är egentligen första gången jag försöker göra en beskrivning av det jag gör:
Garn: Raggi Raggsocksgarn, svart och vitt
Stickor: 3,5
20 maskor motsvarar 10 cm
Måtten på pulsvärmaren är ca 17 cm i omkrets och ca 12 cm lång.
Beskrivning:
Lägg upp 35 maskor med svart garn. Följ sedan diagrammet nedan. Varje ruta motsvarar en maska och det som är grått i mönstret stickas med svart garn och det som är vitt, d v s själva dödskallen stickas med vitt garn.
Varv 1-2: Sticka rätstickning med det svarta garnet
Varv 3-29 stickas i slätstickning
Varv 30-31: rätstickning med det svarta garnet
Maska av. Fäst alla trådar och sy ihop pulsvärmaren.
OBS! De två första och de två sista varven i mönstret nedan stickas enbart i rätstickning, övrigt görs i slätstickning. Den vita ramen runt den grå rutan är inte en del av mönstret.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *