Tankar kring handarbete

>Repa upp och börja om från början

>Känner du igen dig? Ibland blir det man gör inte alls som man tänkt sig och ingen lyckas väl varje gång, åtminstone vet jag en hel del om att repa upp och börja om från början. Jag repar upp för att jag gjort fel, för att jag inte tycker att det blev som jag ville ha det eller helt enkelt för att det jag gjort inte passar på mig. Låt mig ge er ett exempel:

Jag köpte ett fantastiskt mysigt garn härom veckan, eco ull från Marks & Kattens och tänkte att här ska stickas en mössa. Först gjorde jag en baskermodell. Garnet är väldigt lättarbetat och den virkade baskern blev så jämn och fin, men så satte jag den på huvudet…nej, nej, nej jag såg ut som en mupp för att uttrycka saken milt. Repa upp och börja från början.
Mitt andra försök med ullgarnet var en mer traditionell mössmodell, men innan den ens var helt klar, så provade jag för att se att storleken stämde, men nej, nej, nej om möjligt ännu värre än mitt första försök. Nu måste jag ju erkänna att jag inte är någon mössmänniska. Jag är uppväxt i en tid när mössa var det töntigaste man kunde sätta på sig och som man stoppade ner i skolväskan så fort man kommit runt knuten, för att slippa komma till skolan och visa sig i eländet.
Min lösning på problemet blir att göra ett par nya pulsvärmare istället. Hoppas att jag ska ha större framgång med dessa. I stickkorgen ligger det också en bomullskofta som inte alls kommer bli som jag vill ha den, så jag har fler ”repa upp” projekt att ta tag i med andra ord, så möjligheterna finns där. Det gäller bara att ta tag i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *